SluitenLVS-bericht
De LVS publicaties worden binnenkort digitaal aangeboden in je eigen schoolsoftwaresysteem. Je hoeft deze dus niet meer aan te kopen; ze zijn rechtstreeks toegankelijk. Ook om ruwe uitslagen te kunnen omzetten naar normen, kan je gebruik maken van je eigen schoolsoftwaresysteem. Informeer dus zeker bij hen naar opties. VCLB-service
 








ZOEK

KEUZEWERKBOEK: OP STAP NAAR DE DERDE GRAAD SO - B-STROOM (2017)
"Op stap naar de derde graad" (B-stroom) is bedoeld voor leerlingen van de tweede graad BSO en TSO (praktische opleidingen) in functie van hun studiekeuze in de derde graad. Geactualiseerde versie 2015.


INHOUD
IK KIES MEER DAN EENS
Op het einde van dit schooljaar moet je kiezen welke studierichting je in de derde graad volgt. Je staat stil bij de keuzes die je al maakte en kijkt vooruit naar later.

MIJN LOOPBAAN
Mijn studieloopbaan… op weg naar een beroep
BSO-studierichtingen in de tweede en derde graad

IK KEN MEZELF
Wanneer je kiest, is het belangrijk jezelf goed te kennen. Als je de opdrachten in dit keuzewe®kboek uitvoert, krijg je een antwoord op de vragen: “Wat wil ik?”, “Wat kan ik?”, “Wat heb ik ervoor over?” en “Wat vind ik belangrijk?”.

BELANGSTELLING EN RESULTATEN

IK KEN MIJN KEUZEMOGELIJKHEDEN
Het is niet alleen belangrijk dat je jezelf kent.  Je moet ook weten welke onderwijsvormen en studierichtingen je kan kiezen: Welke zijn de overeenkomsten en verschillen? Hoe passen ze in je eigen toekomstplannen?

IK KIES
Op het einde van het schooljaar moet je effectief kiezen. Wanneer je op voorhand goed over je studiekeuze nadenkt, zal je gemakkelijker kunnen beslissen.

MIJN KEUZE
Op je synthesefiche komt een samenvatting van alle gegevens. Samen met je ouders en de klassenraad zet je alles op een rij en kom je tot een keuze waar je achter staat.




Categorie:  Secundair onderwijs / Kiezen in 2° graad
Trefwoorden:  Begeleidingsmateriaal, CLB'ers, Interne leerlingenbegeleiders, Keuzewerkboek, Leerkrachten, Schoolloopbaanbegeleiding, Secundair onderwijs
Productcode:  701543
Gewicht:  57
Auteur:  Werkgroep Schoolloopbaanbegeleiding en werkgroep Documentatie
ISBN-nummer:  9789491562563
Uitgavedatum:  12/01/2017
Voorraad:  159

 
Prijs BTW incl:
€ 1.20


ANDERE PRODUCTEN IN DE CATEGORIE: SECUNDAIR ONDERWIJS / KIEZEN IN 2° GRAAD - 4 PRODUCTEN
Handleiding: Op stap naar de derde graad - A-stroom
Deze handleiding geeft informatie over het werken met het keuzedossier "Op stap naar de derde graad Instroom A". Ze is bedoeld voor alle schoolloopbaanbegeleiders dus zowel voor leerkrachten als...
Prijs BTW incl:
€ 7.00
Handleiding: Op stap naar de derde graad - B-stroom (2003)
Deze handleiding is bedoeld voor studiebegeleiders en geeft informatie over het gebruik van het keuzedossier "Op stap naar de derde graad SO - B-stroom".
Prijs BTW incl:
€ 4.36
Infobrochure 'Naar de derde graad SO'
Deze brochure geeft informatie over alle bestaande opleidingen in de derde graad van zowel ASO, BSO, KSO als TSO. Er wordt een indeling gemaakt per onderwijsvorm en studiegebied. De lessentabellen...
Prijs BTW incl:
€ 1.40
Keuzewerkboek: Op stap naar de derde graad SO - A-stroom
Dit keuzewerkboek is bedoeld om te gebruiken met leerlingen van de tweede graad ASO, TSO, KSO van het secundair onderwijs in functie van een studiekeuze in de derde graad SO.
Prijs BTW incl:
€ 1.20

Onderwijskiezer roll-up banner
Dit betreft een...


Het CLB kleuterboekje (enkel voor CLB-medewerkers)
Het CLB kleuterboekje is een handige gids voor ouders en een mee-kijk boekje voor kleuters in...


Caleidoscoop - jaarabonnement (2021)
Caleidoscoop is al 30 jaar lang het vaktijdschrift over leerlingenbegeleiding. Het blad...


Caleidoscoop - jaarabonnement studenten (2021)
Caleidoscoop is al 30 jaar lang het vaktijdschrift over leerlingenbegeleiding. Het blad wordt...